MAKALELER

NLP VE KOÇLUK (31.08.2015 17:40:25)

 

Düşünmek, hissetmek ve bunlara göre davranmak, hepsi beynimiz tarafından düzenlenir. NLP size, pratik olarak uygulayabileceğiniz, nasıl davranmanız gerektiğini, kendinizle ve diğerleriyle nasıl iletişime geçebileceğinizi anlamanız için bazı araçlar sunacak.

 

İnsan olarak; düşünme, hissetme ve bunları uygulama alışkanlığı olan yaratıklardır. Bir kısmı sınırlayıcı, yararsız ve hatta zarar veren alışkanlıklar olsa bile bazıları gerçekten faydalıdır. NLP ‘nin yardımıyla bir birey olarak kendinizi, geçmişinizin sizi nasıl şekillendirdiğini, şu anda bunların sizi nasıl etkilediğini ve geleceğinizi nasıl etkileyebileceklerini anlayabilirsiniz. Dahası; NLP size, sizin için önemli olan ve istediğiniz şeylerle daha uyumlu olacak şekilde fıtratınızı değiştirecek veya güzelleştirebilecek araçlar sunacaktır.

 

Algılayışınızı bu tarzda etkilediği için NLP kendisini kişisel gelişim ve tüm alanlarla konularında güçlü bir yöntem olarak zaten ispatlamıştır. Kendi hayatınızın değerini arttırmak için sizi mükemmelin ‘modellerini‘ inşa etmeye zorlayacaktır. Onunla hedeflerinizi hızlı ve etkili şekilde gerçekleştirebileceksiniz. Öğrendiğiniz şeyleri evde ve işte uygulayabilirsiniz.

NLP ‘yi anlamak ve kullanmak; gerçekten istediğiniz şeyin ne olduğu, hedeflerinizi gerçekleştirme, problemleri çözmek için yeni yollar bulma başkalarında hayran olduğunuz yetenekleri kazanma, zamanınızı daha etkili bir şekilde kullanma, amaç duygunuzu geliştirme, değerleriniz konusunda net olma ve davranışlarınızı onlara göre düzenleme ,inançlarınızın size nasıl yardım edebileceğini – veya sizi nasıl sınırlayabileceğini – keşfetme , ihtiyacınız olan değişiklikleri yapabilme , negatif deneyimlerinizin sonuçlarının üstesinden gelme, yapma girişiminde bulunduğunuz şey her ne olursa olsun kendinize güvenme gibi konularda açık ve net olmanıza yardım edecektir.

 

Koçluk sürecinde ise net ve gerçekleştirilebilir hedefler belirlemenize yardımcı olunarak, onlara ulaşmanız için ihtiyacınız olan aşamalar planlanabilir. Koçluk yapılarak size net ve planlı format verilir fakat bu ne yapacağınızın ve onu nasıl yapacağınızın size söylenmesi anlamına gelmez. Size, siz sahip olmadığınızı düşünmenize rağmen gerçekte ‘ne’ ve ‘nasıl’ sorularının cevaplarını bildiğinizi gösterir.

 

 


E-Posta Adresiniz 
NLP İzmir Alsancak NLP NLP Kişisel Gelişim NLP Koçluk Ortaca NLP Ortaca Kişisel Gelişim KSK NLP Karşıyaka Kişisel Gelişim Karışıyaka NLP Kişisel Gelişim İzmir Marmaris Kişisel Gelişim OK AJANS