ÖYKÜLER

Mücadele (01.08.2013 14:12:15)

Profesör page pitt'in hayat hikâyesi çok ilginçtir… yüzde üç oranında gören pitt'in hayatı da zorluklarla doludur. Görme yeteneğinin yüzde doksan yedisini 5 yaşında bir hastalık neticesinde kaybetmiş, ilkokula da 12 yaşında başlayabilmişti. Buna rağmen pitt yazları kömür madeninde çalışıyor, evindeki eşyaları görebilmek için yirmi kuvvetinde teleskop kullanmak zorunda kalıyordu. Bu adam gazetecilik öğretmenliğinde o kadar başarılı olmuştu ki, otuz yıl bodrum katında tutulan gazetecilik okulu, sekiz katlı üniversite binasında iki katlı bir bölüm haline getirilmişti.

Ders verdiği sınıflarda yıllarca hep aynı sözlerle başlamıştır :

- Sizi bir habere gönderdiğimde bacağınız kırılır da hazırlayamazsanız ambulans gelmeden beni haberdar edin. Yoksa asla sizi affetmem. Hayatta önemli olan mazeretler değil; neticelerdir. Bana mazeret söylemeyin.

Bir öğrencinin “size körlük mü daha zor gelirdi sağırlık mı? Yoksa bacağınızın olmaması mı?" sorusuna bağırarak verdiği cevap enfesti:

- Hiçbiri… gerçek sakatlık gaye yokluğu, sorumsuzluk ve uyuşukluktur. Sekiz silindirden sadece ikisi ile hayatlarını sürdüren insanlar acınacak insanlardır." diyerek gerçek azmini gösterir pitt


E-Posta Adresiniz
NLP İzmir Alsancak NLP NLP Kişisel Gelişim NLP Koçluk Ortaca NLP Ortaca Kişisel Gelişim KSK NLP Karşıyaka Kişisel Gelişim Karışıyaka NLP Kişisel Gelişim İzmir Marmaris Kişisel Gelişim OK AJANS